Arctic lavvo | For arktiske strøk og steder med tørr og kald luft

Artic Lavvo

 

Arctic lavvo er en lavvo konstruert av Tentipi ab for å kunne tåle å brukes i arktiske strøk og andre steder med tørr og kald luft.  Samme lavvo tåler også å brukes i varme strøk.  Tentipi Safir kunne gjerne hatt navnet Arctic lavvo ut i fra at den tåler det meste av vær og vind. 

Arctic lavvo kan brukes over alt på vår klode. Den tåler sterk vind og sterk varme og ikke minst sterk kulde.  Den er godt impregnert mot sollys og regn og har en fantastisk levetid.

Tentipi Safir leveres i størrelser 5, 7, 9 og 15 manns.  Den leveres i både lett variant og den meget populære pustende modellen i bp (cotton/polyester).  Safir (arctic lavvo) er produsert med mange fasiliteter for de fleste forhold. En arctic lavvo bør ha slike spesielle fasiliteter.

Alle modellene av Safir har to topphatter.  En Stor topphatt beregnet for å åpne om man har åpen ild i lavvoen, eller for lufting ved høye temperaturer, topphatten har myggnett.  Topphatten åpnes og lukkes innenfra i lavvoen.  Den andre topphatten er beregnet for utlufting i liten grad.  Også denne har myggnett og den åpnes og lukkes innenfra i lavvoen.   Alle arctic lavvo modellene har oppheng for tørkestativ, innertelt og gulv, samt innerlomme og eventuelt annet utstyr som skal henges opp. 

Safir har tre innluftspunkter som åpnes med glidelås innenfra.  Disse punktene har et eget lite tak utvendig på lavvoen for at det ikke skal kunne regne inn. 

Alle innluftspunktene har myggnett.   Det er også en egen dør med myggnett for inn eller utlufting, ved siden av inngangsdøren.  Safir arctic lavvo har en slitekant nederst på lavvoen med et stoff som er bergnet for å legge vekt på ved meget sterk vind. 

Denne slitekanten skal ved montering av gulv eller innertelt legges innover i lavvoen slik at gulvet festes oppe på slitekanten/stormmatten.  Dette gjør at innsekter etc ikke kommer inn i lavvoen.  Dette er også en stor fordel ved sterk vind og snøfokk, og hjelper til at dette ikke kommer inn.  Tentipi`s Safir arctic lavvo festes med en kominasjon av medfølgende lettspiker og stålspiker ut i fra størrelsen på lavvo.  Det er godt med festemuligheter rundt lavvoen ned mot marken samt stormliner som også festes ved behov.  På hvert festepunkt rundt lavvoen er det justeringsmulighet for oppstamming av lavvoduk og gulv.

Pro midtstang i lavvoen er laget slik at den skal bøyes før belastningen på selve lavvoen er så stor at lavvoen kolapser.  Det er enklere å skifte midtstang enn å måtte reparere selve lavvoduken. Midtstangen leveres i en pose slik at den ikke skal kunne skade duken under transport.  Spikrene er også i egen pose.  For montering av arctic lavvo medfølger en billedlig monteringsanvisning på papir, samt en minnepinne med videoer for montering av både lavvo og ekstrautstyr. På minnepinnen finnes også informasjon om vedlikehold etc.  Det medfølger også lomme som kan henges inne i lavvoen for telefon etc..  bøteduk medfølger.  Videre medfølger målesnøre for ennkel montering.  Ved bruk av denne kan arctic lavvo lett monteres av en person, selv i sterk vind.  Også utstyret til Safir er laget for arktiske forhold.  For eksempel en god artic lavvo Eldfell vedovn, Pro gulv, pro innertelt og tørkestativ er produsert med tanke på bruk i ekstreme værforhold. 

Arctic lavvo er kanskje et uttrykk som burde stå for stor styrke?

En arctic lavvo må tåle enorme vindstyrker og meget lave temperaturer og ikke minst veldig tørr luft.  Dette i kombinasjon vil slite ut de fleste stoffer veldig raskt.  Arctic lavvo passer veldig bra på ekstreme steder værmessig. Tentipis PRO lavvoer passer godt inn i slikt klima, og kan trygt brukes som arctic lavvo.

Tentipi Cirrus pro er også en typisk arctic lavvo, som kan plasseres i arctiske strøk, og vil ha lang holdbarhet under forhold det er mer vanlig å bo i.  Arctic lavvo brukes som en betegnelse på Tentipi Cirrus pro med størrelsene 20, 28, 40 og 72.  Disse tallene indikerer hvor mange som kan sitte til bords i lavvoene.  Diameter på lavvoene er i samme rekkefølge slik : 20/6,5 m  ,  28/ 7,3 m ,  40/8,25 m ,  72/10,30 m.

Tentipi Cirrus pro er trolig den eneste arctic lavvo som har et felt på 2 nideler av størrelsene hvor duken kan åpnes og rulles opp.  På grunn av Tentipi`s solide system med tverrstenger tåler denne arctic lavvo ekstremt med vind, men bør ikke åpnes i dette feltet mot vinden.  Da vil vinden få tak i vår arctic lavvo og løfte den.  Selv om man har en arctic lavvo, må man leve med naturen og ikke kjempe mot den.  Å leve i pakt med naturen er viktig for alle og selvsagt for de som bruker en arctic lavvo.  Tentipi Cirrus pro har den beste Pro arctic lavvo duk som puster og i tillegg til feltet som kan åpnes har den også topphatt som kan reguleres innenfra med Tentipi`s gode tent-in-vent system.  Ingen andre arctic lavvo har dette systemet bortsett fra Tentipi Stratus pro.  Det er også viktig at en arctic lavvo har et slikt system, da det ville være unødvendig og tungvint å måtte ut for å regulere topphatten.  I arktiske strøk er en arctic lavvo fra Tentipi en stor fordel både når man skal fyre med ved og slippe røyken ut, samt at duken trolig er den best impregnerte arctic lavvo duk mot brann som finnes.

Kontakt Tentipi Norge as Tentipi Arctic lavvo.