Gå videre til innholdet

Mulighetene er mange

Hvordan velge riktig lavvo

Hvordan velge riktig lavvo?

 Vi starter med antallet personer som skal sove i lavvoen. 

En mann 1-2 personer er Olivin en lavvo med god plass, selv om du har oppakning med.  Olivin kan være stor nok for 2 voksne og to mindre barn, om man ikke har oppakning.  Har man i tillegg en hund med må man opp til 5 – manns lavvo.  Her kan du i tillegg fyre med ovn. 

5-manns lavvoen kan romme opptil 6 personer liggende tett.  Skal man ha god plass og har mye oppakning er kanskje 2 personer mest passende.  I 5 manns lavvoen kan de fleste stå oppreist helt inntil midtstangen.  Om man er mer enn 2 personer som ønsker å stå samtidig er 7 – manns lavvo mer passende.

7 – manns lavvoen rommer maks 8 personer liggende helt tett.  Dette er en mye solgt familielavvo for 4 personer.  Skal man inn med Eldfell vedovn og oppakking er nok 4 personer maks av det man får plass for.  Har man i tillegg en hund med er nok trolig 9-manns lavvo mer passende.

9-manns lavvoen rommer en stor familie på maks 10 personer, uten oppakning, vedovn eller hund.  Dette er vår mest solgte størrelse i Norge.  Jeg brukte selv 9-manns lavvo på turer med kone og 2 barn, i flere år.  Da hadde vi god plass til vedovn og hund, samt at barna hadde litt plas for å leke  

15-manns lavvo brukes gjerne om man er 2 familier eller i barnehager etc.  Et større jaktlag får også god plass til jegerne og hundene her..

Lettlavvo eller Bomull/polyester ? 

Lettlavvoene er produsert for å være lette.  Dette medfører at de blir tette og kan kondensere.  Skal man unngå noe kondens hjelper det med gulv, men innertelt med gulv er det beste.  Da unngår man mye av kondensen, men da er også vekten blitt høyere..  En lavvo i Bomull/polyester fra Tentipi kondenserer neste ikke.  Om du har satt opp denne med gulv, kan du til og med i rått vær koke vann på primus uten at det slår seg på veggene.  En slik lavvo med gulv veier allikevel mer enn en lettvektlavvo med innertelt.  Om man tenker på holdbarheten vil ved lik bruk, lavvoen i Bomull/polyester holde lengre.  Dette varierer med hvilken variant lavvo man velger.

Varianter, Safir / Zirkon / Onyx, hva er forskjellen ?

Her er det viktig å finne ut hva som er viktig for Dere når Dere skal på tur med lavvo.  Det er ofte slik at man drar mer på tur, om man har det godt på tur.  Hvor viktig er det å ikke få innsekter inn ? hvor viktig er det at det ikke blir røyk inne i lavvoen, viktig med tørt gulv ? ønsker du å tørke klær på tur ? vil du ha den samme lavvoen i mange tiår ?  Vi kunne fortsatt å stille slike spørsmål, men velg det som er viktig for Dere..

Safir er vår mest solgte i Norge, og har flest gode løsninger og best holdbarhet, tåler mest vær og gir mest komfort.  Her finnes myggdør, tre innluftspunkter med myggnett, to topphatter med myggnett for utlufting, med innvendig regulering.  Egen utgang for ovnspipe i topphatt.  Forsterkingskant nede mot bakken.  Hovedduken på Safir har kanskje den beste kvalitet på lavvoduk til enstangslavvo som finnes.

Zirkon har de fleste fordelene som Safir, men har bare ett innluftspunkt.  Zirkon har en noe enklere lavvoduk enn Safir som gjør at Safir tåler med vær og vil ha lengre holdbarhet enn Zirkon

Onyx har myggdør og topphatt med innvendig regulering.  Hovedduken er den samme som på Zirkon.  Her er stormliner medsendt, men ikke montert.

Gulv og innertelt, hele eller halve kan kjøpes til alle modeller, samt tørkestativ, Tarp og Absid.  Midtstangshenger, ledlampe og hermelinlomme for lagring.  Velg også det tilbehøret som er viktig for Dere.

 

 

Takk for at du abonnerer

Denne eposten er allerede registrert

Velg alternativer

Endre
this is just a warning
Logg inn
Min handlekurv
0 Varer